Putte Sultan

Sultan

I dagsläget består min grupp vita Sultaner av 3 tuppar och 7 hönor. Jag har även en grupp svarta sultaner,  1 tupp och 4 hönor. 2020 tillkom ännu en färg på sultan, brunbeige och hoppas nu också på att kunna få blå sultaner. 

La Lyonnaise

Jag har en avelsgrupp med svarta Lyonnaise vilka jag av en slump upptäckte 2011 och kläckte fram kycklingar 2012, har nu både svart grupp och blå grupp. Kommer att ha avelsägg till våren. På bilden är det Fifí som är en slät höna och jättemysig, hon är nu (2020) drygt 8 år och still going strong. Hon kan sitta i mitt knä och "prata" och även slumra till en stund, sedan är det en friserad höna som hette Gigí. Min lilla Fifi har jag inte att avlat på eftersom hon har "fel" kam. De lägger rejäla ägg också på 60-65 gram trots sin ringa storlek. Har även fått ägg på närmare 90 gram.

 
 

Appenzeller

Mina "appizar" är grunden i min hönsfamilj eftersom de var först. Har avelsgrupper av 2 färger silversvart och svart. Tyvärr har jag ingen silversvart tupp längre men min svarta grupp är väldigt fin. Utställda djur med höga poäng på Nationalutställningen.

Pavlovskaja

Jag har ingen avel på Pavlovskaja för tillfället.

Nya hönsgården ....

Nya hönsgården har varit ett riktigt lyckokast. Dessvärre ser den inte lika grön och fin ut idag.

Winston min Westie

Min lilla tuffing 🙃 är snart 10 år. Tänk vad fort tiden går.

Katterna

Mina goa kissekatter Bumle 16 år och Tiger 14 år. I november 2017 slöt Tiger sina ögon och flyttade till katthimlen. RIP min lilla buskisse 😥